Наступна новина > < Попередня новина

ПОЇЗДКА ДО ПРОФІЛЬНОГО УЧИЛИЩА

28 травня ДП «Городнянське лісове господарство» організувало для вихованців Городнянського та Тупичівського учнівських лісництв цікаву поїздку до Сновського вищого професійного училища лісового господарства. 

Юних лісівників радо зустріли викладачі та студенти закладу. Викладач біології Вікторія Демченко провела гостей кількома тематичними екскурсіями. Діти познайомились із профільними професіями, які можна здобути у Сновську – озеленювача, єгера, майстра лісу. Повнолітні студенти також можуть тут оволодіти професією вальщика лісу. 
Окремим напрямком роботи закладу є експериментальна робота з рідкісними, декоративними та екзотичними рослинами. Вихованці учнівських лісництв на власні очі побачили такі рідкісні рослини як деревозгубник, поряд з яким не росте жодна рослина та отруйну квітку бругмат. Не менш цікавими були розсадники декоративних сосен, дубів, рододендронів та інших екзотичних рослин. А найбільше вразили експерименти зі щеплення хвойних різних порід. До речі перший вдало прищеплений на сосні кедр вже існує більше дев’яти років і впевнено плодоносить.
Також юні лісівники побували у профільних класах та побачили таксидермічні роботи студентів – опудала тварин та птахів. На завершення візиту домовились про спільну із студентами поїздку у Київський ботанічний сад, яка відбудеться найближчим часом.