Наступна новина > < Попередня новина

ЛІСОВІ ПОЖЕЖІ - ВИКЛИКІВ І РИЗИКІВ БІЛЬШАЄ

Лісові пожежі нещодавно охопили сусідню Житомирщину. Одночасно горіло близько 5 тисяч гектарів лісів, вогнем знищено більше 50 сільських хат, кілька невеличких сіл вигоріли повністю. На допомогу колегам і рятувальникам поспішили лісівники Новгород-Сіверського, Городнянського, Холминського, Семенівського та Корюківського лісгоспів. Від ДП «Городнянське лісове господарство» поїхали майстер лісу Староруднянського лісництва Василь Хоменко та водій нижнього складу Дмитро Протченко. Нещодавно вони повернулися додому з честю виконавши поставлені завдання. На сьогодні більшість масштабних пожеж у житомирських лісах локалізовано.

Ризикованою лишається ситуація й навколо наших лісів. Попри сподівання дощі все не приходять до нас, а кількість лугових пожеж та підпалів тільки зростає. На щастя співробітникам ДП «Городнянське лісове господарство» поки вдається своєчасно припиняти поширення лугових палів на узліссях та поміж лісовими масивами. Загрозливість ситуації посилюється ще й тим, що практично всі пожежні водойми у лісі пересохли. Тож у разі пожежі воду для гасіння доведеться доставляти здалеку.
Саме тому вкотре лісівники закликають всіх без виключення поставитися до цього пожежонебезпечного періоду з максимальною відповідальністю. Повністю відмовитися від будь-якого спалювання чи випалювання, не розкладати вогнища, не палити та не використовувати в будь-який інший спосіб вогонь на природі. Бо за існуючої посухи в умовах сильного поривчастого вітру маленька іскринка може миттєво перерости в масштабну лісову пожежу!