Наступна новина > < Попередня новина

ГОСПОДАР ЦАРСТВА ЛІСОВОГО

Геннадій Нестеренко лісівник з чималим досвідом – нещодавно він відзначив двадцять шостий рік роботи у ДП «Городнянське лісове господарство». Уродженець Минаївщини, він виріс у мальовничих лісах, до яких відчував постійну тягу, однак працювати у лісі чоловік не збирався. Все змінилось коли у 1993 році він втратив роботу при закритті телезаводу «Агат».

-- Роботу довго не шукав – попросився у Моложавське лісництво. Взяли лісником.
Навчатись новій для мене с праві довелось одразу на практиці, суміщаючи з роботою. Дякуючи старшим колегам, які взяли мене, новачка, під опіку, швидко оволодів усіма тонкощами лісової справи. З особливою вдячністю хочу пригадати майстра лісу Івана Гончара та вже нині покійних – лісничого Петра Кибу та майстра лісу Василя Коржавіна. Вони зробили з мене справжнього лісівника! – пригадав Геннадій Петрович.
Згодом лісівник-практик отримав й профільну освіту, успішно закінчивши Чугуєво-Бабчанський лісний коледж. Нині він – помічник лісничого Моложавського лісництва. Генадій Нестеренко не має хобі, бо не має на це часу – весь свій час він присвятив лісівничій справі. А роботи в лісівників вистачає протягом усього року, тільки встигай впоратись.
Саме за свою самовідданість справі до професійного свята Державне Агентство лісових ресурсів України відзначило Геннадія Петровича високою відзнакою «За бездоганну службу в Державній лісовій охороні».