Наступна новина > < Попередня новина

ЗНОВУ ГОРИМО!!!

На минулому тижні в області зареєстровано 10 пожеж у природних екологічних системах, з яких 8 загорянь сухої рослинності на відкритих територіях та 2 пожежі на торфовищах. Загальна площа, пройдена вогнем склала понад 44 га.

Найближча до Городнянщини пожежа трапилася неподалік села Займище сусіднього Сновського району на площі близько 1 гектара. На допомогу до сусідів направлено один розрахунок рятувальників зі спеціальним автомобілем з Городні. Роботи по локалізації та ліквідації пожежі тривають.
Попри нещодавні дощі, в більшості екосистем (лісах, луках, на болотах) зберігається посушливий стан з високим рівнем ймовірності виникнення займань. Тому принагідно спеціалісти управління з надзвичайних ситуацій та лісівники ДП «Городнянське лісове господарство» звертаються до всіх, хто відпочиває на природі, працює на полях, збирає гриби, полює, ловить рибу чи пасе корів: будьте уважні та обережні з вогнем! Не залишайте багаття без нагляду та не викидайте не погашені недопалки й сірники. Бо за такої спеки та посухи, навіть найменша жаринка може стати початком великої біди!