Наступна новина > < Попередня новина

ВІДБИЛИ ПОЖЕЖУ ВІД ЛІСУ

Попри систематичні заклики про недопустимість випалювання сухої трави та сміття Городнянщина не менш систематично горить. Полум’я часто перекидається на житлові і нежитлові будівлі, люди втрачають житло і піддають свої життя цілком реальному ризику. Окрім цього палії стають загрозою і для наших лісів.

Так у неділю 5 квітня сталася масштабна пожежа поблизу Володимирівки. Вогонь перекинувся з палаючого поля на самосійку, яка прилягає до лісового масиву. Першими на пожежу прибули Добрянські лісівники. Згодом до них приєдналися колеги з ДП «Городнянське лісове господарство» та ДП «Городнярайагролісгосп». Спільними зусиллями лісівники відбили пожежу від лісових масивів і почали боротися з полум’ям.
Найбільшого розмаху стихія набула на відкритій ділянці самосійок, коли на ліс насувався суцільний вогняний фронт завширшки з кілометр! Місцями низова пожежа перекидалася на крони молодих дерев, загрожуючи перейти у найнебезпечнішу верхову пожежу. Попри всі ці складнощі лісівникам-вогнеборцям вдалося приборкати вогонь. Цього разу вони впорались і дуже сподіваються, що наступного не станеться. А це – вже цілком залежить від кожного з нас!