Наступна новина > < Попередня новина

ПОЛЮВАННЯ ВІДКРИЄТЬСЯ 3 СЕРПНЯ

Наближається сезон полювання 2019-2020 років. Відкриття полювання на птахів в угіддях району відбудеться 3 серпня о 16.00 годині і триватиме до 30 листопада включно. З 2 листопада по 30 листопада полювання на пернату дичину проводитиметься виключно за разовими відстрільними картками.

Днями полювання на птахів визначено суботу, неділю та середу, а для власників собак лягавих порід та спанієлів – ще й четвер. Полювання на дичину, вирощену на фермах і випущену «під постріл» дозволяється всі дні тижня. Встановлені такі норми добування дичини за один мисливський день: качок – 3, лисок – 4, перепілок – 5, куликів – 4, голубів – 4.
Нагадуємо також, що полювання на пернату дичину заборонене в межах лісових угідь, а також з використанням нарізної зброї та набоїв, споряджених кулями і шротом діаметром більшим за 5 міліметрів (№0000). За порушення правил полювання та браконьєрство передбачено відповідальність у вигляді штрафів та відшкодування збитків лісовому та мисливському господарству за незаконно добуту дичину.