Наступна новина > < Попередня новина

НОВІ ЗАКОНОПРОЕКТИ НЕПРИЙНЯТНІ ДЛЯ ЛІСОВОЇ ГАЛУЗІ!

Нещодавно відбулася позачергова конференція обласної організації Товариства лісівників України. Її мета – обговорити та висловити критичні зауваження професіоналів до проектів Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив ЄС у сфері охорони тваринного і рослинного світу»). Ці документи безпосередньо стосуються ведення мисливського та лісового господарства. Взагалі, вони вже прийняті у першому читанні.

Однак, на жаль, законопроекти передбачають подальше обмеження у діяльності лісового та мисливського господарства. Тобто, якщо вони будуть остаточно ухвалені, це неминуче призведе до істотного погіршення ситуації у галузі – наприклад, щодо проведення санітарних і суцільних рубок у лісах України. Причому йдеться про значні території, які можуть бути віднесені до природоохоронних з ініціативи місцевих громад.

Отож, до обласного управління лісового та мисливського господарства, де проводилося це поважне зібрання, приїхали керівники лісгоспів, головні лісничі, голови профспілок; а також – представники Українського товариства мисливців і рибалок, Федерації кінологів, Всеукраїнської асоціації мисливців та користувачів мисливських угідь.

Активну участь у засіданні взяли і представники ДП "Чернігівський лісгосп", - головний лісничий Вадим Фесюн та провідний інженер з охорони та захисту лісу відділу лісового господарства Микола Бабич.

Детальніше: chernigivlis.gov.ua/…/novi-zakonoproekti-neprijnyat…/