Наступна новина > < Попередня новина

НЕ ДОПУСКАЙТЕ ЗАЙМАННЯ СТЕРНІ ТА СОЛОМИ!!!

Щороку під час жнив доводиться стикатись з таким негативним явищем як випалювання стерні й соломи на полях. Звичайно, інколи займання трапляються з об’єктивних причин, однак часто стерню і «зайву» солому просто випалюють, щоб з мінімальними витратами «звільнити» поле від залишків рослинності.

Зайве казати, що подібна практика завдає величезної шкоди екосистемам самих сільгоспугідь. Полум’я часто перекидається на сусідні самосійки, торфовища й лісові масиви. Цьогорічна ситуація ускладнюється ще й тим, що суха погода часто супроводжується досить потужними вітрами, які можуть направити полум’я в будь-який бік. Подібні пали є абсолютно некерованими і можуть стати причиною пожеж навіть у населених пунктах.
Тому, принагідно, вкотре звертаємось до всіх керівників сільгосппідприємств, учасників жнив і просто небайдужих людей – не допускайте випалювання стерні та соломи на полях! Не піддавайте ризику пожежі сусідні ліси та села! У разі виникнення подібних займань сповіщайте рятувальників та лісівників!!!