Наступна новина > < Попередня новина

Мальовничі будиночки для птахів

Вперше у щорічній акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» взяли участь вихованці художніх студій школи мистецтв, будинку культури та центру дитячої та юнацької творчості. Завдяки співпраці ДП «Городнянське лісове господарство» та відділу культури, сім’ї, молоді та спорту міської ради юні митці долучилися до лісових справ по-своєму. 

Вони не приміряли на себе нову роль юних лісівників і не садили ліс. Юні художники попросили кільканадцять шпаківень і за кілька днів повернули розмальовані будиночки лісівникам, щоб ті прикрасили ліс трохи незвичними будиночками для птахів. Шпаківні розписали як у традиційних техніках народних орнаментів та петриківського розпису, так і у вільному стилі з використаннім флористиних та анімалістичних сюжетів. Для цієї роботи діти використали нетоксичні фарби без запаху. 
А 22 березня, на початку акції «Майбутнє лісу в твоїх руках», ці розписні шпаківні розвісили на деревах поблизу Тупичівського лісництва. Кілька мальовничих будиночків з’явились і в місті. Учасники нового творчого співробітництва висловили задоволення проектом і вже розмірковують над новими ідеями. Сподіваємось, крилаті друзі вподобають нові розписні будівлі.