Наступна новина > < Попередня новина

ДОБРІ СПРАВИ

Сюрприз для ліцею
     Наприкінці вересня вихованці Городнянського ліцею побували в учнівському лісництві на запрошення лісівників. Тоді ліцеїсти познайомились із роботою своїх дорослих лісівників ДП «Городнянське лісове господарство», поринули у захопливий світ лісівничої справи своїх однолітків та разом зіграли в інтелектуальну гру. Також вони домовились про наступну зустріч з юними лісівниками вже в ліцеї.      Нещодавно юні лісівники здійснили свій візит у відповідь і прибули не з порожніми руками. Їхні шефи, лісівники Городнянського лісгоспу, привезли разом із підшефними кількадесят саджанців різноманітних декоративних рослин для озеленення подвір’я ліцею. Саме це стало сюрпризом від юних натуралістів, і саме цим пояснюється такий інтервал між зустрічами дітей. Бо, щоб рослини добре прижились, треба було дочекатися закінчення осінньої вегетації рослин. Тож діти зустрілись на подвір’ї й веселою юрбою взялися садити дерева та кущі.      Ця робота, навіть при допомозі дорослих зайняла увесь післяшкільний час аж до заходу сонця. Бо, якщо з молодими саджанцями блакитних ялин і самшиту упоралися відносно швидко, то над розлогими кущами ялівцю й підрослими деревами туй довелося попрацювати. Не менше уваги потребували й розвинуті кущі листяних декоративних рослин. Діти захопили своїм азартом не тільки вчителів та вихователів -- невдовзі до них приєднались й технічні працівники школи. Не втрималась і директор ліцею Людмила Іванівна Хамайко.

 -- Юні лісівники зі своїми дорослими шефами влаштували нам сьогодні справжнє свято.

Окрім плідної праці для дітей і педагогів, ця акція прикрасить подвір’я ліцею прекрасними декоративними рослинами. І хоч наш ліцей знаходиться практично у парковій зоні, проте більшість його дерев вже дорослі, а вся їх краса знаходиться у верхньому ярусі. Ми давно мріяли про те, щоб якось оформити зеленню приземну частину шкільного подвір’я, виростити зелену огорожу, наситити порожні ділянки біля корпусів. І ось наша мрія здійснилася завдячуючи дорослим та юним лісівникам! – поділилися враженнями вона.

     Отак спілкування ліцеїстів з вихованцями учнівського лісництва невимушено перейшло від теорії до практики. Приємно також, що із запланованою роботою дітям вдалося впоратись до настання морозів. А як приймуться рослини – покаже весна. Юні лісівники разом зі своїм керівником Оленою Гончаренко пообіцяли допомогти ліцеїстам доглянути посадки.

 

П.ДУБРОВСЬКИЙ.

 

На знімках: так озеленювали подвір’я ліцею.