Наступна новина > < Попередня новина

Робота заради людей

15 лютого в центральному офісі ДП «Городнянське лісове господарство» відбулась профспілкова конференція підприємства. На зібрання прибули заступник начальника управління обласного управління лісового і мисливського господарства Олександр Жук, голова обласного профспілкового комітету лісівників Наталія Кудласевич, делегати від всіх лісництв лісгоспу.
Відкрив конференцію звіт директора підприємства. Сергій Аніщенко докладно проаналізував всі види діяльності господарства. У минулому році ДП «Городнянське лісове господарство» отримало близько 107 мільйонів гривень доходу, з яких близько 46 мільйонів пішло на податки різних рівнів, у тому числі місцевих – 14 мільйонів гривень. Однак попри економічну кризу в країні і щорічне посилення податкового навантаження лісовому господарству вдається рости і розвиватись. У минулому році на основні фонди було направлено 2 млн. 600 тис. грн. коштів, які були використанні виключно на оновлення верстатного парку та обладнання. Також лісгоспу довелось частину продукції переорієнтовувати на внутрішній ринок, а в експортних поставках від експорту кругляка переходити на постачання пиломатеріалу. Основними закордонними партнерами лісівників лишаються Туреччина, Великобританія та країни Євросоюзу. На внутрішньому ринку значно виросла реалізація дров, оскільки все більше підприємств, установ і організацій переходять на тверде паливо. Останнім часом все гостріше постають перед лісівниками логістичні проблеми – так дефіцит вагонів на «Укрзалізниці» призвів до зменшення реалізації фанерної сировини. 
Однак попри всі негаразди підприємству вдається утримувати соціальні стандарти для своїх співробітників на достатньо високому рівні, про які більш докладно розповів голова профспілкового комітету Ярослав Коваль. Середня заробітна плата у лісгоспі сьогодні становить 12 312 гривень, яка виплачується вчасно, ритмічно і без заборгованості. Витрати профспілкового комітету склали у минулому році 542 тисячі гривень, які пішли на оздоровлення співробітників та їхніх дітей, вшанування ветеранів, організацію спортивних заходів, екскурсій, свят та урочистостей. Зокрема було оздоровлено 40 дітей лісівників на Чорноморському узбережжі та в Закарпатті, організовано екскурсії у Київ, Одесу, Львів та на Закарпаття. Як засвідчили делегати з лісництв, у кожному колективі вже сформувалися любителі «приморського» та «гірського» відпочинку.
На окрему увагу заслуговує робота з охорони праці, яка у ДП «Городнянське лісове господарство» поставлена на високому рівні. При значній механізованості робіт та при чималій потенційній їх небезпечності, підприємству вдалося відпрацювати минулий рік без виробничих травм, дорожньо-транспортних пригод, аварій та інших надзвичайних ситуацій. 
Підсумки конференції підвели делегати від лісництв та виробничих підрозділів, які рекомендували визнати роботу профспілкового комітету задовільною, хоч більшість вимагали «поставити вищу оцінку». Так само схвально оцінили роботу керівництва лісгоспу і профкому гості з обласного управління – Олександр Жук і Наталія Кудласевич. Вони закликали присутніх об’єднати зусилля, щоб разом подолати всі виклики сучасності і достойно передати лісову справу наступним поколінням.