Наступна новина > < Попередня новина

ЛІСНИЦТВО НА ДВА РАЙОНИ

Староруднянське лісництво підпорядковане Городнянському лісгоспу, має контору в Петрівці сусіднього Сновського району, а лісові ділянки, за якими доглядають співробітники – в обох районах. При цьому більшість лісових масивів не експлуатуються в контексті заготівель, бо розташовані навколо населених пунктів і вздовж річок. Зона відповідальності лісівників простяглася від Клюсів до Смичина і Великого Листвена.
Так само навпіл розподілилась і географія проживання співробітників. Четверо майстрів лісу наші земляки з Городнянського району – Володимир Коваленко з Дібрівного, Валентин Коливан і Володимир Пастух зі Смичина, а Віктор Мироненко з Конотопу. Лісничий Староруднянського лісництва – городнянець Сергій Заяць, а його помічник Олег Чугай родом з Дібрівного.
Попри «не товарність» лісів роботи у місцевих лісівників чимало. Головним напрямом їхньої діяльності є відновлення лісів. До цієї справи тут підійшли творчо - окрім заготівель насіння та догляду за розсадниками, тут намагаються «розбавити» лісові культури плодовими деревами. З ініціативи помічника лісничого Олега Чугая в розсаднику окрім звичних сосни, дуба та берези системно вирощують яблуні, айву, горобину, калину, абрикоси й навіть персики, які згодом висаджують прямо у лісах. Кажуть, будь-кому приємно натрапити в лісі на деревце зі смачними плодами. А ще тут створюють нові ліси, на землях непридатних для ведення сільського господарства. Отак, на нікому непотрібних ділянках, з’явились аж 40 гектарів нових лісів.