Наступна новина > < Попередня новина

Євроінтеграція в охороні праці

           

 

 

                     З метою зниження виробничого травматизму, зменшення втрат здоров’я і життя працівників  в 2017 році на державних підприємствах лісового господарства впроваджено ризик-орієнтований підхід в системі управління охороною праці розроблений з урахуванням європейських практик, та впровадження нового міжнародного стандарту ISO 45001:2018  “Системи управління охороною здоров’я і безпекою праці. Вимоги та рекомендації щодо застосування”.

                            Державним агентством лісових ресурсів України у лютому місяці 2019 року було   оголошено, що в рамках підготовки до Першої Міжнародної конференції “Безпека та гігієна праці в лісовому господарстві: проблеми та перспективи впровадження управління ризиками на підприємстві” проводиться огляд-конкурс на присвоєння звання “Краще підприємство галузі в сфері безпеки та гігієни праці”.  

                       До участі в конкурсі були допущені всі підприємства, що входять до сфери управління Держлісагентства, але після проведення попереднього відбору до участі в конкурсі було допущено лише 12 лісогосподарських підприємств.

                       Чернігівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства було визначено ДП Городнянське лісове господарство кращим підприємством обласного управління, яке відповідає встановленим критеріям та запропоновано взяти участь у запропонованому огляд-конкурсі. 

                     У квітні місяці створеною Держлісагентством комісією було  проведено аудит стану охорони праці на підприємстві у відповідності до визначених конкурсом критеріях та обстежено лісосіки суцільного рубання та прочищення у Городнянському лісництві, проведення рубок проріджування у Невклянському лісництві  та всі технологічні процеси на нижньому сладі.    

                    На Першій Міжнародній конференції, яка відбулась у травні місяці в місті Києві, учасники обговорили проблематику охорони праці галузі та основні тенденції для покращення  роботи. Було прийнято рішення  про співпрацю з міжнародними експертами з якими на практиці будуть відпрацьовуватимуться всі питання щодо аудиту безпеки праці та ідентифікації ризиків. Велика увага буде приділятись питанням нормативних нововведень, у першу чергу Концепції реформування системи охороною праці, імплементації європейських норм в Україні, інноваційним технологіям в засобах захисту та оптимізації роботи служби охорони праці та промислової безпеки.

                  В ході проведення конференції було визначено та нагороджено кращі підприємства лісової галузі з організації та дотримання вимог охорони праці.

                  1 місце посіло державне підприємство Маневицьке лісове господарство (Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства);

                 2 місце - державне підприємство Бродівське лісове господарство (Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства);

                 3 місце - державне підприємство Баранівське лісомисливське господарство (Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства).

                   ДП “Городнянське лісове господарство” з мінімальним відривом за кількістю набраних балів від призової трійки підприємств - зайняло 4 місце.

                   За високий професіоналізм і прагнення до досконалості у сфері безпеки та гігієни праці  ДП “Городнянське лісове господарство” отримало від журналу “Охорона праці” Грамоту учасника конкурсу  на звання найкращого підприємства в лісовій галузі 2019 року, та кубок.

                

 

              Головний інженер ДП Городнянське лісове господарство     О.В.Демянцев