Наступна новина > < Попередня новина

ДОРОСЛА СПРАВА ДО ДНЯ ДОВКІЛЛЯ

До відзначання Дня довкілля та Дня Землі у Тупичівському лісництві підійшли творчо і, як завжди, неординарно. Дорослі лісівники тут ніколи не акцентують уваги на справах по благоустрою лісу – це справа рутинна, щоденна і чепурити навколишні ліси їм доводиться увесь рік. Інша справа – вихованці учнівського лісництва, у яких окрім лісових, ще сила силенна інших справ, у тому числі й шкільних.

Юні лісівники постійно вимагають у своїх шефів «дорослих» справ. Тож лісівники й підготувалися до визначних свят довкілля ґрунтовно і по-дорослому. Хочете «серйозну» справу – приберіть узбережжя ось цього невеличкого лісового ставка! І нібито сміття небагато, а прибирали кілька годин, назбиравши чималу купу найрізноманітнішого непотребу – від всюдисущого пластику до дитячої коляски. І це при тому, що на даній водоймі прибирають щорічно!
Але свято – це не тільки робота. Шефи з підшефними підсумували спільне прибирання традиційною лісовою юшкою, шашликом і солодощами біля затишного теплого вогнища. Поспілкувались у неформальній обстановці, пригадуючи цікаві події з життя різних поколінь тупичівських лісівників, поділились досвідом.