Наступна новина > < Попередня новина

До весни готові, хоч вона й не квапиться

21 березня стартувала щорічна акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» Так само традиційно до неї долучились вихованці учнівських лісництв з Тупичева та Городні разом зі своїми шефами - співробітниками ДП «Городнянський лісгосп»

Почали із зустрічі перелітних птахів. Протягом зими лісівники виготовили близько 900 шпаківень, 100 з яких зробили юні підшефні. А 23 березня почали розвішувати пташині хатинки на деревах по всьому району.

Також вихованці міського учнівського лісництва в рамках акції готуються до захисту власної наукової роботи «Західна туя в зелених насадженнях міста Городня». Цікавість саме до цієї рослини спричинена рядом факторів, які впливають на стан і якість рослин. Учні дослідили причини і наслідки дереволамів туї у період налипання мокрого снігу та виробили ряд практичних рекомендацій щодо запобігання цьому явищу.

Давно вже готові лісівники до щорічної весняної посадки лісу. Однак цьогорічна погода постійно відкладає старт цих робіт. Для порівняння - у минулому році у цю пору практично всі лісництва вже завершили посадку лісових культур, у поточному - ще навіть не починали. Новинкою нинішнього сезону у лісовідновленні та озелененні населених пунктів стануть масові посадки декоративних та екзотичних культур, вирощених на плантаціях Городнянського та Моложавського лісництв. В асортименті лісгоспу - близько п’ятдесяти видів таких рослин та чагарників. Зважаючи на доступність цін, будь-хто зможе долучитись до озеленення вулиць та власних садиб разом із лісівниками.